بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:-
1-نصف كيلو مكرونة اسباكتي
2- ملعقتين كبيرتين من الزين
3- صدور دجاج مخلية
4- 4 معالق كبيرة كاشونات
5- بصلة متوسطة مفرومة
6- 8 وردات بروكلي
7- ثمرة فلفل اخضر مقطعة شرائح
8- نصف ملعقة جنزبيل
9- 2 فص ثوم مفري
10- 3 ملاعق كبيرة صوص صويا
11- 4 ملاعق عصير برتقال
12- ملعقة صغيرة خل
13- ملح; وفلفل; وبهار .
الطريقة:-
1- تسلق المكرونة في كمية من الماء المغلي يكفي لغمرها مع اضافة قليل من الملح حتى يتم النضج; وتصفى من الماء; وتشطف; وتحفظ دافئة.
2- تقطع صدور الدجاج شرائح; وتنقع في صوص الصويا; والخل; وعصير البرتقال; والتوابل; والجنزبيل; وتترك مدة 2 الى 3 ساعات
3- يسخن الزيت في طاسة كبيرة ويشوح البصل في الزيت حتى يصر لونه ذهبيا; ويضاف الثوم; ويقلب مدة دقيقة.
مع تحياتي ميرو